12/12/12

Οι τεσσερις οροι του Φειζαλ για τον Παναθηναικο


Ο  Πριγκηπας  Φειζαλ τονισε οτι η κατασκευη νεου γηπεδου για τον Παναθηναικο αποτελλει το πρωτο του μελημα
Τεσσερις ορους εθεσε ως προυποθεση ο Αραβας προκειμενου να εκδωθει επιταγη υψους 28 εκατομμυρίων ευρω για τον Παναθηναϊκο.

Συγκεκριμενα ο Φειζαλ ζηταει :

  1. Να του μεταβιβαστει τουλαχιστον το 67,5% των μετοχων

  2. Να εχει απαντησει η ΠΑΕ Παναθηναικος στο πρωτο του αιτημα ως τις 20 Δεκεμβριου

  3. Την παραιτηση τουλαχιστον 12 μελων του διοικητικου συμβουλιου

  4. Να γινει ελεγχος στα βιβλια του συλλογου απο την 1 Ιανουαριου 2012 μεχρι σημερα

Μεταξυ αλλων υποστηριξε οτι υπαρχουν στα υποψιν τεσσερις μεταγραφικοι στοχοι και πως το πρωτο του μελημα ειναι η ανεγερση νεου γηπεδου.

«Από χθες καταθέσαμε επίσημη πρόταση στους μετόχους για την αγορά του 67% της ΠΑΕ. Κατά την πρώτη παρουσία μας στην Αθήνα, τον Μάιο, είχαμε εκφράσει την ετοιμότητά μας και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μέσα σε διάστημα 20 ημερών καταθέσαμε σχετικό φάκελο στην ΕΕΑ και εγκρίθηκε», δήλωσε ο πρίγκιπας και πρόσθεσε: «Μετά τη μεταβίβαση των μετοχών από τον Γ. Βαρδινογιάννη στην "Παναθηναϊκή Συμμαχία", περιμέναμε τις εξελίξεις για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη ανάγκη κι εμείς ερχόμαστε στους μετόχους της Εταιρείας για να εφαρμόσουμε το αρχικό πλάνο μας, τροποποιώντας το σε ορισμένα σημεία».

Ενω στην συνεχεια μπηκε σε λεπτομερεις της προτασης του λεγοντας:

«Ζητούμε να μας παραχωρηθεί ποσοστό της ΠΑΕ μέχρι 90%, με ελάχιστο το 67%, με ελάχιστο ποσό στους μετόχους. Ζητούμε την παραίτηση κάποιων μελών από το Δ.Σ της ΠΑΕ. Ζητούμε διενέργεια οικονομικού ελέγχου από της αρχές του έτους μέχρι σήμερα. Για όλα τα παραπάνω προσφέρουμε στην ΠΑΕ μία επιταγή της Barclays, ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ, και είναι άμεσα διαθέσιμα. Επειδή, όμως, έχει προκηρυχθεί γενική συνέλευση το επόμενο διάστημα, ζητούμε η ΑΜΚ να οριστεί σε τουλάχιστον 28 εκατομμύρια ευρώ. Με αυτή την πρότασή μας, ο Παναθηναϊκός θα έχει καθαρή λογιστική θέση. Έτσι θα είναι καθαρός να μπει σε εφαρμογή το πλάνο μας. Πρώτο μέλημά μας είναι είναι η ανέγερση του νέου γηπέδου της ομάδας. Έχουμε προχωρημένες συζητήσεις με μεγάλες εταιρείες του αραβικού κόσμου για την ανέγερση του γηπέδου και γενικότερα την ομάδα. Το ύψους αυτής της επένδυσης ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ. Όσον αφορά την ενίσχυση της ομάδας, θα διαθέσουμε ποσό άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια. Την περίοδο του Ιανουαρίου θα γίνουν προσεκτικές κινήσεις και σας αναφέρουμε ότι ήδη έχουν βρεθεί οι στόχοι μας. Ζητώ την σύμπραξη όλων αυτών που είναι Παναθηναϊκοί για να δώσουμε νέα ώθηση στην ομάδα».