6/12/12

Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ


stoixhma_paranomo4.jpgΟσοι γνωριζουν προσωπα και καταστασεις στον χωρο του στοιχηματος,ηξεραν εδω και πολυ καιρο οτι ερχονται ραγδαιες εξελιξεις στην χωρα μας.
Τον Δεκεμβριο του 2011 το Υπουργειο Οικονομικω αποφασισε την συγκροτηση επιτροπης Εποπτειας και Ελεγχου Παιγνιων (Ε.Ε.Ε.Π).

Τον Αυγουστο του 2011 ο Ε.Βενιζελος εισηγηθηκε νομο ο οποιος και ψηφιστηκε συμφωνα με τον οποιο η επιτροπη,η οποια ειχε θεσπιστει με νομο απο το 2004 και δεν εφαρμοστηκε απο την ΝΔ,θα λειτουργουσε ως απλη διοικιτικη επιτροπη.Μετα απο τροποποιησεις του Βενιζελου προταθηκε τελικα για προερδος της επιτροπης ο κ.Ευγενιος Γιαννακοπουλος.Για την ιστορια να αναφερουμε οτι ο νομος περασε ΜΟΝΟ με την ψηφο του ΠΑΣΟΚ και το παρον του ΛΑΟΣ.

Και ερχομαστε στο σημερα...

Περιπου ενα μηνα πριν η Επιτροπη αποφασισε να δωσει 1 μηνα διορια(μεχρι την 5η Δεκεμβριου 2012)σε οσες εταιριες Στοιχηματων και Διαδικτυακων παιχνιδιων δεν εχουν αδεια να διακοψουν την λειτουργια τους!
Η αποφαση την οποια μπορειτε να διαβασετε εδω(ΑΠΟΦΑΣΗ-ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ)
αναφερει μεταξυ αλλων:

-"οι ιστότοποι στους οποίους διενεργούνται τυχερά παιχνίδια μέσω διαδικτύου έχουν υποχρεωτικά ονομασία με κατάληξη .gr".

(Εδω προκειται για εξοφθαλμη παραβιαση της Ευρωπαικης Συνθηκης οσον αφορα την παροχη υπηρεσιων στην ενιαια Ευρωπη)

-Ο Υπουργός Οικονομικών προκηρύσσει άδειες των τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου, ύστερα από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό.

-"το πρόσωπο που ασκεί την εκμετάλλευση ιστοτόπων τυχερών παιγνίων υποχρεωτικά ασκεί και την λειτουργία των ιστοτόπων αυτών"

(Μηπως εδω δεν παραβιαζεται το Συνταγμα οταν απαιτεις απο τον δικαιουχο της αδειας να μην μπορει να αναθεσει την λειτουργια της ιστοσελιδας του σε εταιρια διαχειρισης διαδικτυακων μεσων;)

Kαι παμε τωρα στα "καλα"

"Απαγορεύεται στους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs) με καταστατική έδρα ή έδρα πραγματικής διοίκησης ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις του ν. 2238/1994, να επιτρέπουν την πρόσβαση σε παράνομους παρόχους τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου, όπως αναφέρονται στον οκείο κατάλογο (black list) που τηρεί η Ε.Ε.Ε.Π.. Στον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου που παραβαίνει την υποχρέωση αυτή επιβάλλεται πρόστιμο που ορίζεται με τον Κανονισμό Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων." (άρθρο 51 παρ. 5).

(Παραβιαση Ευρωπαικου Δικαιου Τηλεπικοινωνιων)

Οι ποινες για τους παραβατες παικτες,εταιριες στοιχηματων και παροχους internet ειναι τουλαχιστον παραλογες.Ενδεικτικα αναφερω οτι το προστιμο για εναν απλο παικτη ανερχεται στα 1000 Ευρω.
Ο Παραλογισμος σε ολο του το μεγαλειο!

Ειναι δυνατον λοιπον με ρωτουν καποιοι να εφαρμοστει ενας τετοιος νομος που παραβιαζει τις Ευρωπαικες συνθηκες;
Εκτιμω πως ο νομος αυτος θα μας οδηγησει,για ακομη μια φορα,στο Ευρωπαικο Δικαστηριο με οτι αυτο συνεπαγεται.