29/3/13

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ LAY ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ


Οταν λεμε οτι παιζουμε lay αυτο σημαινει οτι παιζουμε εναντια σε ενα γεγονος το οποιο πιστευουμε οτι δεν θα επαληθευτει.
Στο ποδοσφαιρικο στοιχημα ειναι ενας σχετικα νεος τροπος αλλα και επικερδης,πραγμα το οποιο μπορουμε να το εκμεταλλευτουμε προκειμενου να κερδισουμε.
Αρκετοι tipsters πλεον δινουν προγνωστικα τετοιου τυπου,εναντιον μιας ομαδας η εναντιον της ισοπαλιας σε εναν αγωνα,η εναντια στο σκορ 0-0.
Τα lays ειναι αρκετα δημοφιλη στις ιπποδρομιες καθως ειναι πολυ πιο ευκολο να παιξεις εναντιον ενος ιππου απο το να προβλεψεις τον νικητη.

Τετοια στοιχημα μπορουμε να παιξουμε στα ανταλλακτηρια στοιχηματων οπως η Betfair,Betdaq κ.α.
Ας δουμε τωρα ενα παραδειγμα για να καταλαβετε πως δουλευει ενα στοιχημα ΚΑΤΑ σε καποιο γεγονος.

Εστω οτι εχουμε τον αγωνα Manchester U. - Liverpool.


Aν πιστευουμε οτι η Manchester δεν θα νικησει τοτε κλικαρουμε στο ροζ τετραγωνο (lay) με αποδοση 2.05. (Πινακας Α)
Αν προβλεψουμε σωστα και το ματς ληξει με νικη της Liverpool η ισοπαλια τοτε εχουμε κερδισει 10 ευρω,ενω αν κερδισει η Manchester τοτε εχουμε χασει 10.50 (η υποχρεωση μας).


Αν πιστευουμε πως δεν θα νικησει η Liverpool,τοτε μαρκαρουμε το ροζ τετραγωνο (lay) με αποδοση 3.70.
Αν οντως η Liverpool χασει η το παιχνιδι ληξει ισοπαλο θα εχουμε κερδισει 10 ευρω αλλα αν δεν προβλεψουμε σωστα και τελικα η Liverpool καταφερει και παρει την νικη τοτε θα εχουμε απωλειες της ταξης των 37ευρω.


Ενα απο τα πλεονεκτηματα του lay – betting ειναι οτι εχουμε την δυνατοτητα να ασφαλισουμε ενα κερδος μας πριν καν ληξει το ματς μεσω του arbitrage.
Το lay – betting μπορει να χρησιμοποιηθει ως μερος μια μακροπροθεσμης στρατηγικης στοιχηματισμου. Για παραδειγμα η Everton παραδοσιακα τελειωνει την χρονια κανοντας σχεδον παντα καλες εμφανισεις,και ανεβαινει θεσεις στην καταταξη της Premiere League.

Τελος μια αλλη μορφη του lay – betting ειναι το draw no bet και οι διπλες ευκαιριες.