11/6/13

Τι απεγινε ο Ολυμπιακος του Λονδινου;


Ενα μηνα πριν,ο Ολυμπιακος σηκωνε την κουπα της Ευρωλιγκα για δευτερη συνεχομενη φορα.Κοντρα σε ολα τα προγνωστικα οι παικτες του Μπαρτζωκα παιζοντας καταπληκτικο μπασκετ σκουπισαν στον ημιτελικο την ΤΣΣΚΑ και στον τελικο κερδισαν και την Ρεαλ κανοντας μια επικη ανατροπη αφου επεστρεψαν απο το -19!
Ενα μηνα μετα χανει με κατεβασμενα τα χερια στον πρωτο τελικο του ΣΕΦ απο τον ΠΑΟ παιζοντας μπασκετ επιεικως απαραδεκτο,δεν διεσωθει το βραδυ της περασμενης Παρασκευης.
Στο δευτερο ματς στο ΟΑΚΑ,ολοι περιμεναν την αντιδραση του Πρωταθλητη Ευρωπης.Και την ειδαν μονο στο πρωτο ημιχρονο (29-31).Στο δευτερο ημιχρονο βγηκε στο προσκηνιο ξανα η ασχημη εικονα του πρωτου ματς και ο Ολυμπιακος εχασε ξανα.

Τι απεγινε αραγε ο Ολυμπιακος των 100 ποντων του ματς με τη Ρεαλ;

Πως γινεται σε δυο ματς να σκοραρει μονο 103 ποντους;

Υπαρχει αραγε χειροτερο ποσοστο στα τριποντα απο ομαδα επιπεδου του Ολυμπιακου; (9 στα 55)!



Διαβαζω οτι η διαιτησια εβαλε το χερακι της και ναι,οντως εγιναν καποια λαθη και θα μπορουσαμε να μιλαμε για την διαιτησια αν ο Ολυμπιακος επαιζε καλα και εχανε εν τελει απο καποια διαιτητικα λαθη.
Αλλα εχω την εντυπωση οτι στο δευτερο ματς τα λαθη ηταν λιγοτερα απ οτι στο πρωτο!
Για ποια διαιτησια να μιλησουμε οταν τελειωνεις το παιχνιδι με 52 ποντους,οταν οι παικτες σου ειναι αλλου;
Ειναι γεγονος,γραφτηκε και στο φυλλο αγωνα,οτι ο προεδρος των πρασινων στο ημιχρονο επιτεθηκε φραστικα στον διαιτητη του αγωνα με απαραδεκτο τροπο και ισως ο τελευταιος να επηρεαστηκε αλλα ειλικρινα υπαρχει εστω και ενας οπαδος του Ολυμπιακου που πιστευει οτι για το 2-0 στην σειρα των τελικων,ευθυνεται η διαιτησια;



Η αμυνα του ΠΑΟ και τα σκορ του στα τελευταια παιχνιδια δικαιως μας θυμιζουν την Λιμοζ του Μαλκοβιτς.Ελαχιστοι αιφνιδιασμοι επιτρεπονται στον αντιπαλο,σκληρη αμυνα για σεμιναριο.Το ασχημο βεβαια για τον ΠΑΟ ειναι οτι θυμιζει και επιθετικα την Λιμοζ αφου δεν μπορουν να βγαλουν αιφνιδιασμο με τιποτα ενω δεν εχουν το ευκολο καλαθι.

Τα ποσοστα του Ολυμπιακου στα τριποντα (9/55) μας δινουν μια αιτιολογηση για τις δυο συνεχομενες ηττες.Με τετοια ποσοστα δεν νομιζω οτι υπαρχει ομαδα που θα κερδιζε το ματς,δυστυχως!

Ο Σπανουλης οπως και οι υπολοιποι ερυθρολευκοι για καποιον λογο ηταν σχεδον εκτος παιχνιδιου.Λες και ξαφνικα ξεχασε τα πικ εν ρολ τα οποια στο Λονδινο ηταν ενα απο τα κυρια οπλα του Ολυμπιακου.
Ακομα και με μετριους αμυντικους πανω του ο kill Bill δεν τα καταφερε.

Και τα παραδοξα συνεχιζονται...
Ο ΠΑΟ κερδιζει λοιπον δυο συνεχομενες φορες τον Ολυμπιακο με τον Διαμαντιδη να μην παταει καλα και με ποσοστα που δεν μας εχει συνηθισει ο γκαρντ του ΠΑΟ.
Με αρνητικο Διαμαντιδη λοιπον και ομως ο ΠΑΟ φθανει στο 2-0 με σχετικη ευκολια,αν αυτο δεν ειναι παραδοξο τοτε τι ειναι;

Γκιστ και Ουκιτς απο του κορυφαιους των πρασινων.
Ο πρωτος ηρθε απο την Μαλαγα σαν μετριος και ειναι απο τους κορυφαιους.
Παιζει με σθενος,καρδια και μυαλο.Πραγματικος δυναμιτης ως τωρα απο τους κυριους συντελεστες αυτου του 2-0.
Ο Ουκιτς αμφισβητηθηκε εντονα τον πρωτο καιρο και οχι αδικα αλλα στην συνεχεια εδειξε να στρωνει.
Ειδικα απεναντι στον Ολυμπιακο αφηνιαζει και παιζει το καλυτερο του μπασκετ.
Τελος ο Καρι ο οποιος αν και δεν τον ευνοει το υψος του βγηκε πρωτος ριμπαουντερ του αγωνα!Σημειωσε 8 ποντους στο τριτο δεκαλεπτο και νοικοκυρεψε το παιχνιδι των πρασινων.

Για ον Ολυμπιακο τι να γραψω;
Ολοι αποδειχθηκαν ως τωρα κατωτεροι των περιστασεων.
Με τον ΛΟ ουσιαστικα εκτος μαχης ελεω γαστρεντεριτιδας,και τους υπολοιπους να εμφανιζουν στο παρκε τον κακο εαυτο τους οι κοκκινοι δεν μπορουσαν να περιμενουν περισσοτερα.
Για τον Σπανουλη τα ειπαμε πιο πανω,ο Χαινζ μακρια απο τον παικτη που θαυμασαμε πριν ενα μηνα,ο Πριντεζης μακραν ο χειροτερος με πολλα λαθη σε εκνευριζε καθε φορα που επαιρνε την μπαλα.
Ο Περπερογλου οσο επαιξε προσπαθησε οπως και ο Κατσιβελης αλλα οταν τα πρωτα βιολια της ομαδας ειναι εκτος μαχης ε τοτε μοιραια παρασυρεσε και εσυ.
Να μην τα πολυλογουμε δεν διασωθει κανεις,ετσι απλα...

Η δικη μου εξηγηση ειναι μια : ο Ολυμπιακος αδειασε.

Εκανε ενα ανεπαναληπτο repeat,καποιοι παικτες του πατησαν για πρωτη φορα στην κορυφη και καποιοι στεφθηκαν πρωταθλητες Ευρωπης για δευτερη συνεχομενη φορα!
Θες δεν θες μετα απο τετοιας σημασιας και εντασης επιτυχια αναποφεκτα αδειαζεις.
Στο Λονδινο το ματια τους πετουσαν σπιθες,ορμουσαν στην μπαλα και την διεκδικουσαν σαν αρπακτικα,διψασμενοι λες και ηταν η πρωτη τους φορα σε τελικο.
Ενα μηνα μετα στους τελικους του πρωταθληματος δεν θυμιζουν σε τιποτα την ομαδα αυτη που εκανε το repeat.
Αχρωμοι,χωρις παθος σχεδον ναρκωμενοι!

Ο ΠΑΟ πλεον ειναι το μεγαλο,το αδιαφιλονικητο φαβορι αλλα η ομαδα που εχει τρελλανει ολη την Ευρωπη με τις επικες ανατροπες της ειναι ο Ολυμπικος.
Ναι ειναι σημαντικο το προβαδισμα του Ολυμπιακου πλεον αλλα ας κραταμε μια πισινη γιατι ειπαμε ο Ολυμπιακος ειναι ο αρχονταν των...ανατροπων!

Αυριο πιστευω οτι θα εμφανιστει στο παρκε ο Ολυμπιακος που ξερουμε,ειναι πολυ δυσκολο να κανει και τριτο ασχημο παιχνιδι ο Ολυμπιακος,και αν νικησει τοτε αλλαζει η ψυχολογια και παμε μετα στο τεταρτο ματς του ΟΑΚΑ για εναν μεγαλο “τελικο” μεχρι τον επομενο; Θα δειξει...

ΥΓ.Δεν εγραψα τιποτα για τους γνωστους τραμπουκισμους,τις βρισιες και τια απειλες,
Τοσα χρονια κουραστικα,προσποιουμαι πλεον οτι τις αθλιοτητες δεν τις ακουω και δεν τις βλεπω.
Θελετε και μια προβλεψη...θα γινουν κι αλλα χειροτερα,ειδικα αν ο Ολυμπιακος το κανει 2-1 και παμε ξανα στο ΟΑΚΑ